Svamputflykt till Tjuvberget söndag 20 september

Samling kl.10.00 vid parkeringen vid Bollnäs simhall.

Vi följer med svampexperten Monica Svensson till Tjuvbergets naturreservat och lär oss om vanliga matsvampar men kanske också  några av de sällsyntheter som Tjuvberget härbärgerar. Här kan man finna rosenticka, rynkskinn, stjärntagging, gulporing, barrgråtagging  och skinnporingen  som bara är funnen på ett fåtal ställen i Sverige. Exklusiviteter med märkliga namn som knappast återfinns i kulturskogarna runt omkring berget.

Kontakt ; Torbjörn Alsing 0278/30019 eller Per Erik 073/o553190

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.