Föreläsning med Rebecka Le Moine, utsedd till Årets miljöhjälte av WWF 2017 (tillsammans med Malena Ernman).

Livets mångfald – vårt mål, planetens räddning

Rebecka pratar om sitt arbete för biologisk mångfald. Hur och varför ska vi bevara arter? Alltifrån tigrar i Asien till mossor och hackspettar i våra svenska skogar.

Fri entré!

18/4 kl 19.00 Bollnäs, Folkhögskolan

Föreläsningen är en del av en turné med ungefär 20 stopp runt om i landet där Rebecka besöker både organisationer och kompisgäng för att prata om en av vår tids viktigaste frågor – förlusten av biologisk mångfald och vad vi kan göra för att förhindra det.

Föreläsningsturnén är tänkt att utgöra en del av upptakten inför Biologiska mångfaldens dag 22 maj, ett initiativ som sker i samarbete med Naturskyddsföreningen. Då arrangerar Sveriges naturorganisationer en mängd aktiviteter runt om i landet för att få ut allmänheten i naturen och för att belysa vikten av den biologiska mångfalden.
Bakgrund:
Rebecka Le Moine tog 2017 initiativet till att ena Sveriges naturorganisationer och naturvänner i att engagera sig i den biologiska mångfaldens dag 22 maj. Det resulterade i att det arrangerades fler än 70 aktiviteter runt om i landet med fokus på biologisk mångfald. Hösten 2017 utsågs Rebecka till Årets miljöhjälte för sin insats, med motiveringen att hon ”lyckas med konststycket att göra biologisk mångfald intressant för alla. Hon såg till att FN:s årliga internationella dag för biologisk mångfald den 22 maj i år blev en stor manifestation i hela Sverige”.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.